كمردرد

پرستاران توانمند ایران

پرستار پيشتاز خدمت در عرصه سلامت

در گذشته ، پزشكان استراحت طولانی مدت در بستر را توصیه می كردند اما اكنون به این نتیجه رسیده اند كه استراحت بیش از حد باعث طولانی شدن درمان كمردرد است. این مسئله در مورد رگ به رگ شدن عضلات هم صدق می كند. به همین دلیل امروزه شما كمتر مشاهده می كنید كه از گردن بندهای مخصوص درد گردن استفاده شود.

در حال حاضر كمردردهای شدید، حداكثر با چند روز استراحت و پس از آن با شروع فعالیت های سبك و كشش آرام عضلات درمان می شوند، این طریقه درمان باعث افزایش قدرت خم شدن بدن و توان حركت خواهد شد.

سایر علل كمردرد در بروز آرتروز و فتق دیسك كمر (غضروف بین مهره ها) مشاهده می شود. فتق دیسك در بین عوامل كمردرد شیوع كمتری دارد ولی بهتر شناخته شده است. دیسك بین مهره ها ، فضای نرمی را بین مهره ها ایجاد می كند، گاه این دیسك متورم شده و به اعصاب ناحیه فشار وارد می آورد. اغلب اعصابی كه از ران و بازو می گذرند تحت فشار قرار گرفته و گاه بی حسی، ضعف و مشكلاتی در كنترل ادرار ایجاد می كنند.

فتق دیسك مانند سایر علل كمردرد، خود به خود بر طرف می شود و اغلب نیازی به عمل جراحی نیست. در حقیقت سی درصد مردم مبتلا به فتق دیسك هستند و هرگز برایشان مشكل جدی ایجاد نمی شود.

درمان

 

برای برطرف كردن كمردرد، به پشت بخوابید، یك بالش زیر زانوهایتان قرار دهید. (در حالی كه زانوهایتان را جمع كرده اید). این طریقه خوابیدن فشار را از كمر شما بر می دارد. درمان اصلی همه كمردردها كم كردن فعالیت است. البته این كاهش فعالیت همان طور كه قبلاً گفته شد فقط برای چند روز پیشنهاد می شود و پس از آن با نرمش های مخصوص پایین كمر و «عضله چهار سر ران» می توان كمردرد را درمان كرد.

 

در اولین روزها برای كاهش التهاب می توان از یخ در موضع درد استفاده كرد و بعد از چند روز می توانید از گرمای موضعی كمك بگیرید تا انقباض مقاوم عضلات را برطرف كنید. همچنین داروهای ضد التهاب مثل ایبوبروفن،

 

كتو بروفن و ناپروكسن در بر طرف كردن درد و التهاب مؤثر هستند. اگر یك دارو اثر نكرد، نوع دیگری از دارو را مصرف كنید؛ زیرا افراد مختلف نسبت به داروها عكس العمل متفاوتی دارند. به خاطر داشته باشید كه داروهای ضد التهاب را حتماً همراه غذا میل كنید تا باعث ایجاد زخم معده شما نشوند.

 

داروهای جدید و گران قیمت « ویوكس» و « سلیركس» بهتر از داروهای قدیمی عمل نمی كنند ولی تحریكات معده در آنها كمتر است و به طور كلی برای درمان دردهای طولانی مدت و در افرادی با سابقه زخم معده مصرف می شوند.

 

استامینوفن نمی تواند كمك به رفع التهاب كند. ولی می تواند درد را بر طرف سازد. هم چنین بر روی معده نیز اثری ندارد. استامینوفن بی خطرترین دارو در درمان های طولانی مدت است ولی نباید بیش از 2 تا 3 هزار میلی گرم در روز مصرف شود؛ زیرا مصرف زیاد دارو ، كبد  را تحت تأثیر قرار می دهد.

 

داروهای شل كننده عضلات توصیه نمی شوند؛ زیرا بر كاهش درد كمر تأثیری ندارند.

 

 

 

آیا نیازی به گرفتن عكس هست؟

 

اكثر مردم سؤال می كنند آیا عكس برداری معمولی یا «ام. آر.آی» لزومی دارد؟ باید گفت همه كمردردها نیاز به

 

عكس برداری ندارند. در مواردی كه مشكوك به صدمات استخوانی مثل صدمه به مهره ها در اثر ضربه، پوكی استخوان یا سرطان هستید عكس برداری می تواند مفید باشد. ولی عكس ها بافت های نرم عضله و رباط ها و دیسك ها را نشان می دهند.

 

زمانی كه تصمیم به جراحی داریم و یا در تشخیص علت دردهای بهبود ناپذیر ، انجام «ام.آر.آی» توصیه می شود. انجام ام.آر.آی برای فتق های دیسك ضروری نیست؛ زیرا درمان را تغییر خواهد داد.

 

درمان در زمانی كه كمردرد بهبود نمی یابد

 

جابجا كردن ستون فقرات ، طب سوزنی ، یوگا ، ماساژ درمانی و تزریق استروئید اپیدورال (كمری) بستگی به نوع درد كمر دارد. ماساژ درمانی در مواردی كه علت كمردرد ناشناخته است مؤثر می باشد. بعضی از پزشكان با برگرداندن مهره ها و جابجا كردن آن موافق نیستند؛ زیرا معتقدند استخوان های كمر توسط عضلات حمایت می شوند و اگر درمانی صورت می گیرد باید روی عضلات انجام شود.

 

اگر كمردردی دارید كه بعد از هفته ها درمان نشده است به پزشك خود مراجعه كنید. اگر ضعف یا سستی در بازو یا ران خود احساس می كنید آن را جدی بگیرید.

یوگا تمرین كنید

 

بعضی از پزشكان معتقدند یوگا بهترین درمان دردهای مزمن كمر است؛ زیرا حالت مناسب را در بدن ایجاد می كند و با تنفس مناسب، كشش و فشار روی عضله را كم می كند. خیلی از بیمارانی كه از درمانهای دیگر نتیجه نگرفته اند

 

می گویند یوگا در درمان آنها مؤثر بوده است.بعد از بهبود كمردرد، تمرینات نرمشی را ادامه دهید، وزن خود را كم كنید و به اصلاح حالت و كشش عضلات اهمیت دهید. نرمش عضلات مربوط به شكم را انجام دهید تا از كمردردهای آینده پیشگیری شود.

 

اگر در قسمت بالای كمر خود احساس ناراحتی می كنید، تمرینات خم شدن به سمت پایین و تمرینات نرمشی شانه ها را انجام دهید (شانه ها را به طرف یكدیگر كشیده و چند ثانیه نگه دارید سپس بر عكس عمل كنید).

 

بهترین تمرین برای اصلاح حالت كمر این است كه با فاصله 30 سانتیمتر از دیوار و در مقابل آن تكیه دهید شكم خود را به داخل بكشید، سینه را بیرون دهید بعد از چسباندن كمر به دیوار، سر، شانه ها و پشت و لگن همه در یك ردیف قرار می گیرند و به این طریق گودی كمر از بین می رود. این حالت شبیه حالت ایستادن سربازان است. صدها سال قبل این طور گفته می شد كه سربازان می توانند ساعت ها بدون احساس كمردرد روی پا بایستند مشروط به اینكه حالت ایستادن آنها درست باشد. آیا شما طور دیگری فكر می كنید؟ البته همه پدر و مادرها به نحوه صحیح ایستادن و نشستن فرزندان تأكید دارند ولی آنها نمی توانند تمام اوقات همراه فرزندان خود باشند و آنها را كنترل كنند! درست ایستادن و درست نشستن باید برای ما به صورت عادت درآید.

 

فعاليت در طول روز
بايد در طول روز كمي فعاليت داشته باشيد و از نشستن طولاني مدت پرهيز كنيد. مي‌توانيد يكي از كارهاي زير را براي اجتناب از نشستن طولاني مدت انتخاب كنيد:
1) كامپيوتر و ساعت خود را كوك كنيد تا هر يك ساعت يك بار زنگ بزند. سعي كنيد هر يك ساعت از جاي خود بلند شويد و به مدت يك دقيقه بايستيد. بدن خود را بكشيد و يك حركت كششي انجام دهيد و اگر مي‌توانيد چند قدمي راه برويد.
2) سعي كنيد، بعضي كارهاي خود را در طول روز به صورت ايستاده انجام دهيد؛ مثلا هنگامي كه مي‌خواهيد با تلفن صحبت كنيد يا هنگامي كه قصد داريد نامه يا مقاله‌اي را بخوانيد. بنابراين سعي كنيد حداقل يك يا دو مورد از كارهايتان را به صورت ايستاده انجام دهيد تا وضعيت بدنتان تغيير كند.
3) اگر امكان دارد، از بالشتك‌هاي خاصي كه وضعيت مناسبي براي قرارگيري كمر شما هنگام نشستن ايجاد مي‌كنند، استفاده كنيد.
هر كار ديگري كه به ذهنتان مي‌رسد مي‌توانيد هنگام كار خود انجام دهيد تا از نشستن طولاني مدت پرهيز كنيد.

وضعيت بدن هنگام نشستن
اگر وضعيت بدن شما هنگام نشستن نامناسب باشد، باعث ايجاد كمردرد مي‌شود.
اگر شما هم شبيه من باشيد ابتداي كار كه حواستان جمع است، وضعيت مناسبي براي نشستن انتخاب مي‌كنيد اما بعد از مدتي يادتان مي‌رود، شل مي‌شويد و قوز مي‌كنيد. براي اينكه هميشه يادتان باشد، وضعيت مناسبي براي نشستن داشته باشيد، چند كار مي‌توانيد انجام دهيد:

1) ساعت را كوك كنيد تا هر 20 دقيقه به شما يادآوري كند، وضعيت نشستن خود را كنترل كنيد. زمان نشستن، كمر بايد صاف، شانه‌ها كاملا عقب و پاها به موازات آن باشند و جلوتر و يا عقب‌تر قرار بگيرند يا نگيرند.
2) اگر نمي‌توانيد خود به خود اين كار را انجام دهيد، مي‌توانيد مثلا براي جلوگيري از خم شدن كمر و قوز كردن، از يك سري نوارهاي حمايت كننده استفاده كنيد يا اگر دوست داريد، پايتان كمي بالاتر قرار گيرد زير پاي خود چهارپايه بگذاريد.
3 )  3 بار در روز حركات كششي انجام دهيد.
اين حركات بسيار ساده‌اند و توجه كسي را در محل كار جلب نمي‌كنند، مثلا خيلي آرام 5 تا 10بار شانه‌هاي خود را به سمت جلو و عقب حركت دهيد يا يك بار از ناحيه لگن خم شويد، به طوري كه سر در بين زانوها قرار گيرد و 30 ثانيه در همان حالت بمانيد و سپس به كار خود ادامه دهيد و يا دست‌هاي خود را به سمت جلو بكشيد و 20 ثانيه نگه داريد.
4) حركات كششي را به عنوان ورزش در خانه هم انجام دهيد. يادتان باشد، انجام حركات كششي به صورت روزانه در خانه باعث استقامت عضلات مي‌شود و انعطاف‌پذيري شما را بيشتر مي‌كند و مي‌توانيد كار خود را بهتر انجام دهيد.

داشتن اضافه وزن
اگر اضافه وزن داريد، يكي از علت‌هاي كمردردتان وزن زياد شماست. وزن زياد علاوه بر كمر، بر ساير مفاصل شما هم تا
ٌثير منفي دارد. همان‌طور كه مي‌دانيد، رژيم غذايي و ورزش، از موثرترين عوامل كاهش وزن است. پس اگر تا به حال شروع به فكر نكرد‌ه‌ايد، از اين پس رژيم غذايي را رعايت كنيد و ورزش كنيد.
براي كاهش وزن، مي‌توانيد از نكات زير كمك بگيريد و يكي از آنها را انتخاب كنيد:
1) ورزش‌هاي ايروبيك و قدرتي مي‌توانند باعث سوزاندن كالري و از دست دادن وزن شوند. اگر تا به حال ورزش نمي‌كرديد، تقويم خود را برداريد، سه روز هفته را انتخاب كنيد و براي ورزش كردن در اين سه روز وقت بگذاريد.
2) وسايلي وجود دارند به نام گام شمار. اين وسايل تعداد قدم‌هاي شما را مي‌شمارند. شما بايد روزانه 100 گام به قدم‌هاي خود هنگام راه رفتن اضافه كنيد تا زماني كه تعداد گام‌هاي شما در روز به حداقل 10 هزار قدم برسد.
3) بايد رژيم غذايي خود را تغيير دهيد.

بعضي غذاهاي پركالري را از رژيم غذايي خود حذف كنيد و موادي را كه كالري كمتري دارند، جايگزين آنها كنيد؛ مثلا به جاي خوردن پيراشكي از ميوه يا لبنيات استفاده كنيد. اگر شما بتوانيد روزانه 100 كالري از رژيم غذايي خود كم كنيد، مي‌توانيد در عرض يك ماه يك تا دو كيلوگرم وزن كم كنيد، بدون اينكه به شما فشار زيادي وارد شود.

ورزش نكردن كافي
اگرچه نشستن طولاني مدت باعث كمردرد مزمن مي‌شود اما اگر به اندازه كافي ورزش كنيد و عضلات قدرتمندي داشته باشيد حتي نشستن طولاني مدت نبايد باعث كمردرد در شما شود. يك راه خوب براي جلوگيري از كمردرد، قوي كردن عضلات بدن است. اين كار را مي‌توان با ورزش منظم ايروبيك يا تمرينات قدرتي به دست آورد.
براي رسيدن به چنين منظوري مي‌توانيد از نكات زير كمك بگيريد:
1) سعي كنيد ورزش‌هاي قدرتي و استقامتي را دو روز در هفته انجام دهيد. يادتان باشد بين اين دو روز فاصله بگذاريد. از جمله اين حركات ورزشي مي‌توان به شناي سوئدي، يا استفاده از وزنه اشاره كرد. بهتر است، براي انجام چنين حركاتي حتما با يك مربي ورزشي مشورت كنيد يا از راهنماهاي موجود در اينترنت استفاده كنيد تا به بدنتان آسيب نرسد.
2) سعي كنيد سه روز در هفته به مدت نيم ساعت ورزش‌هاي هوازي يا ايروبيك داشته باشيد مثلا پياده‌روي سريع، دوچرخه‌سواري يا استفاده از تردميل.
3) اگر فرصت نداريد ورزش كنيد، كار خود را با فعاليت بيشتري انجام دهيد، مثلا اگر تا محل كار پياده‌روي مي‌رويد، سعي كنيد تندتر گام برداريد يا اگر محل كار شما طبقه ششم است، از آسانسور استفاده نكنيد.
4) پياده‌روي را فراموش نكنيد. با عمل به همين توصيه‌هاي ساده مي‌توانيد نحوه زندگي خود را طوري تغيير دهيد كه با ورزش بيشتر از كمردرد مزمن جلوگيري كنيد. كليد موفقيت در اين است كه شما اين كارها را هر روز انجام دهيد تا برايتان به صورت عادت درآيد. اگرچه توصيه‌هاي گفته شده بسيار ساده به نظر مي‌رسند اما واقعا باعث تغيير كيفيت زندگي شما خواهند شد. امتحان كنيد. خودتان متوجه مي‌شويد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:كمر درد,ساعت توسط م. عندلیب|


آخرين مطالب
» مراقبتهای پیش از بارداری
» نقش مشکلات جنسی در طلاق
» دانلود فایل های آموزشی پرستاری
» آشنائی با اصول اولیه الکتروکاردیوگرافی
» دریافت آخرین اخبار پرستاری
» دانلود نرم افزار شبیه ساز احیای قلبی ریوی
» دانلود کتاب پرستاری در بیماری های مغزو اعصاب
» مراقبتهای پرستاری در تغذیه با لوله معده (NGT)
» انواع تنگی نفس
» فرآيندهاي تخصصي پرستاري بخش اورژانس: ترياژ
» غده برآمده چربی زیر پوستی
» اضافه وزن و چاقي
» تشخيص زودرس سرطان سينه با خودآزمائي
» انسولين لانتوس یا انسولین گلارژین و نحوه استفاده از آن
» دستورالعمل تزریق آمپول کلگزان CLEXANE:
» مشکلات گروه خونی متفاوت در زوج‌ها
» "فشارخون را جدي بگيريم"
» انواع تنگی نفس و علائم آن
» آشنایی با علائم سکته قلبي
» خطرات استفاده از لاك ناخن
» ده دليل مهم براي مراجعه به پزشک
» مقابله با آلرژی فصلی همزمان با رسیدن فصل پاییز
» نارسایی حاد کلیه - ARF
» مهمترين هشدارها و مراقبتها در مصرف دارو:
» 28 نکته مهم درباره واکسیناسیون کودکان
» همه چیز درباره تیروئید
» هيستركتومي و انواع آن
» دانلود فيلم آموزشي نحوه گرفتن لاین وریدی (رگ گيري)
» وبلاگهای پرستاری ، جامعه مجازی پرستاران ایران
» پوکی استخوان
» اصول تزریقات ایمن
» ضرب و شتم پرستار در بيمارستان سمنان
» ششمین کنگره بین المللی قلب و عروق رضوی
» کتاب پزشک همراه برای موبایل
» ارائه يك رژيم غذائي براي ماه مبارك رمضان
» مدل فرآیند رویارویی با خطاهای پرستاری در بخش‌های مراقبت ویژه
» کمبود پرستار در بیمارستان گرمسار
» نامه یک پرستار به رئیس جمهور منتخب
» کیست تخمدان و آنچه که در مورد آن لازم است بدانیم
» 5 مصوبه‌ مهم دولت برای پرستاران
» انواع مسمومیت
» پیشگیری از بروز مسمومیت در اطفال
» دانلود فايل مديريت خطر و ايمني بيمار (از مجموعه دوره هاي الزامي اعتباربخشي)
» دانلود فايل مهارتهاي ارتباطي (از مجموعه دوره هاي الزامي اعتباربخشي)
» برگزاري كارگاه پرستاري ارتوپدي
» سايت جديد آموزشی پرستاران توانمند ایران
» دیابت دوران بارداری
» اصول کاربرد و نگهداری الکتروشوک
» دستور العمل های مهم کار در اتاق عمل
» سنکوپ

Design By : Pichak